Kálcium – egyes élelmiszerek kálcium tartalma

Kálcium tartalom 10 dkg élelemben

 

Tejtermékek [ mg ]
Kemény sajt 830
Edami sajt 710
Puha sajt 500
Juhtúró 400
Tejföl 130
Joghurt, aludttej, kefir 120
Zsíros tej 120
Sovány tej 114
Tejszín 110
Túró 70
Húsok  
Füstölt kolbász, sonka-szalámi 32
Sertéshús (sovány) 17
Belsőségek 12
Borjúhús 11
Marhahús 10
Szárnyas 10
Gabonatermékek  
Kalács 80
Tartós kenyér 75
Rizs 25
Zsemle 25
Főtt tészta 20
Rozskenyér 20
Halak és halkészítmények  
Olajos hal 270
Busa 130
Heck 69
Ponty 30
Tojás  
Teljes tojás 40
Zöldség és főzelékfélék  
Petrezselyem-zöld 245
Szója 200
Paraj 133
Sóska 113
Bab 106
Kelkáposzta 97
Lencse 74
Brokkoli 65
Gomba (csiperke) 46
Karalábé 43
Zöldborsó 41
Zöldbab 32
Karfiol 26
Burgonya 19
Gyümölcsök  
Banán 10
Ribiszke (vörös) 57
Málna 40
Narancs 44
Eper 28
Szőlő 20
Körte 16
Alma 6
Italok  
Szőlőlé 13
Narancslé 11
Almalé 7
Olajos magvak  
Mák 968
Tökmag (pörkölt) 657
Mogyoró 290
Mandula 238
Dióbél 202
Napraforgómag (pörkölt) 118
Mazsola 110
Gesztenye 95
Földimogyoró (pörkölt) 90